Contacteer ons

056 21 32 10 // sint.paulus@kbkscholen.be

Top

Paarden zijn pony’s met een meerderwaardigheidscomplex

Manoe
In de ochtend heb ik pony gereden. Ik reed op Esther. Ze was zeer lief en ook mooi (zoals de andere pony’s). Er waren er zeer veel. Wat ik daarin geleerd heb is om de pony te kammen. Eerst doe je de roskam, daarna de harde kam en tenslotte om hen te verwennen, de zachte kam.

Lars
De eerste activiteit was ponyrijden. Mijn pony heette Paloe. Het was leuk maar wel eng. Toen hebben we gegeten. Het was rijst met kip curry. Dat vind ik niet zo lekker.

Lusiné
In de voormiddag zijn we gaan ponyrijden en ik reed met Brave. We reden in de buitenbak maar eerst moesten we borstelen. Erna moesten we opzadelen en aansingelen. We gingen eerst nog 30 minuten stappen en daarna 1 uur rijden. We hebben toen de pony’s terug naar de wei gebracht.

Clémence
Ik ga praten over pony’s. Ik zat op Tilo. Een heel lieve pony. We mochten de pony’s/paarden proper maken. Eerst met de roskam, dan met de harde borstel. Daarna mochten we kammen met de zachte borstel. We mochten ze ook opzadelen.  Daarna gingen we rustig stappen. Bij pony Diego ging dit niet zo goed. Hij wou de hele tijd gras eten. Dan gingen we draven en je moest op en neer gaan. En dan waren we klaar en brachten we de pony’s terug naar de wei.

Felix-Jan
Vandaag hebben we pony gereden. Mijn pony heette Nemo. Hij was al zeer oud maar dat maakt niet uit. Op het einde deden we een wedstrijdje en ik was eerste! We moesten de pony’s poetsen en dat was grappig want Nemo begon plots aan mij te likken!

Vic
In de voormiddag zijn we paard gaan rijden. Eerst moesten  we de paarden borstelen. Erna mochten we erop rijden. Mijn paard heette Macho. Hij was superlief! Toen mochten we ze in de wei zetten.

%d bloggers liken dit: