Contacteer ons

056 21 32 10 // sint.paulus@kbkscholen.be

Top

European award for ecological gardening 2023

Op 13 oktober 2023 mocht ik, meester Johan, in naam van ons team in Innsbruck de prijs en de award voor ecologische tuinen via de organisatie Natur im Garten in ontvangst nemen. Na een ‘green travel’ reis van 12 uur kwam ik aan in Innsbruck waar ik vlug incheckte in het Adler hotel en me dan naar het ‘Haus der Begegnung’ begaf waar de presentatie van de verschillende genomineerden plaatsvond. Juist op tijd want ik mocht al na 10 minuten ons project kort voorstellen aan de vijftig tal aanwezigen. Een pak interessante nominaties vanuit verschillende Europese landen. Het viel me op dat Tjechië sterk vertegenwoordigd was. Niet alleen scholen namen deel aan deze award, ook steden, groeperingen, landschapsarchitecten, … konden hun ding vertellen. Na wat netwerken tijdens het avonddiner stapte ik terug naar het hotel. Op 14 oktober had ik een afspraak met Marlène, pedagoge en verantwoordelijke in de klauterschool Kindervilla. Ik besprak de mogelijkheden voor een eventuele samenwerking mbt jobshadowing en/of cursus. Samen met haar bezocht ik het indrukwekkende park van Innsbruck waar de kinderen er elke dag gaan spelen en er allerlei activiteiten doen met de juffen. In deze private school hebben ze in de peuterklas 1 begeleider per 4 kinderen en in de kleuterschool 1 per 6 kinderen, wat een verschil bij onze school en een kreet naar kleinere klassen. Na een eenvoudige lunch in het centrum en wat schoolwerk in het hotel, had ik een afspraak met oud-leerkracht van Kindervilla Victorya die me het reilen en zeilen vertelde over Kindervilla. Om 16:00 stapte ik naar de Grote hallen in Innsbruck voor de officiële uitreiking van de awards. Verschillende instanties, politici en personen kwamen hun verhaal vertellen met een link naar ecologische tuinen. Na de prijsuitreiking was er heel wat belangstelling naar ons project en kwamen verschillende mensen me persoonlijk aanspreken en bevragen mbt onze klimaatspeelplaats. Verschillende gegevens werden uitgewisseld en dit alles was opnieuw een bevestiging van de meerwaarde van ons participatie traject van ons speelplaatsproject. Op de website http://naturimgarten.at komen zeker en vast nog de foto’s mbt deze award. Hieronder vind je alvast enkele shoots.

%d