Contacteer ons

056 21 32 10 // sint.paulus@kbkscholen.be

Top

Op bezoek bij een melkveebedrijf met L5A

Lente
Ik stond op en zag de zon. Het is hier superlekker eten. Nu zal ik vertellen wat we vandaag hebben gedaan. We hebben deze ochtend een melkveebedrijf bezocht. We zagen er koetjes en kalfjes. We mochten ze zelfs aaien. Ik heb ook buiten gespeeld.

Zohra
Hallo iedereen, ik zal jullie vertellen over mijn dag. Ik werd wakker en ik dacht: ik denk dat het een leuke dag wordt. En dat was het ook!
Als eerste was het in de ochtend een bezoek aan een melkveebedrijf. Dat was super want we mochten koetjes en kalfjes aaien. We zagen ook hoe ze melk maakten. Ze deden met een soort machine. Toen moesten we middageten. Het was een lekkere pasta met saus en groentjes.

Jayde
We hebben vandaag superveel gedaan. Vanmorgen zijn we een melkveebedrijf gaan bezoeken. Het was superleuk. In het bedrijf mochten we kalfjes en koeien aaien. Ze waren superlief en superzacht.

Ena
Vanmorgen werd ik wakker en dacht ik direct: yes vandaag mag ik klimmen! Maar eerst bezochten we nog een melkveebedrijf. We vertrokken met de fiets en het was lekker weer. We kwamen toe en ik was meteen verliefd op de hond Nero. We kregen interessante uitleg en er waren ook koetjes en kalfjes! Ik heb me er wel pijn gedaan maar het is niet erg 🙂

Kilian
In de ochtend stond ik op en stak al dingen in mijn koffer. Daarna heb ik ontbeten. Na het ontbijt hebben we een boerderij bezocht. We hebben ook gevoetbald.

Alexie
Ik werd wakker en ik wist dat het een mooie dag ging worden. We aten lekker ontbijt en erna gingen we een melkveebedrijf bezoeken. We hebben er een spelletje gespeeld en we hebben ook koetjes en kalfjes gezien.

Gaëlle
Toen ik deze ochtend opstond rekte ik mijn beentjes even uit. Toen sprong ik direct uit mijn bed en begon me aan te kleden. Toen ging ik naar buiten om te ontbijten. Een lekkere boterham met choco deed wel deugd. Dan heeft juf uitgelegd wat we gingen doen… we gingen naar een melkveebedrijf, joepie! Daar mochten we veel koetjes en kalfjes strelen. Toen het middag was aten we pasta met veel groentjes en tomatensaus, mmm…heerlijk.

%d bloggers liken dit: