Contacteer ons

056 21 32 10 // sint.paulus@kbkscholen.be

Top

Bezoek aan de vlasfabriek

Manoe

In de namiddag hebben we met de klas een vlasbedrijf bezocht. Daar zag ik alle machines die ze daar gebruiken. Ze vertelden dat ze misschien gingen sluiten volgend jaar. Ook kwam de directeur langs op bezoek. Dat was leuk!

Lars
We zijn met de fiets naar een vlasbedrijf geweest. Onze gids Johan vertelde allemaal leuke weetjes en zaken. We hebben daar een rondleiding gekregen. Toen fietsten we terug naar de Boerekreek. We gaan vanavond pizza eten! woehoew! Daar heb ik veel zin in!

Felix-Jan
We zijn de vlasfabriek gaan bezoeken. Daar kon je zien hoe alle machines werkten. Het heette vlas en daarvan maken ze kleren en handdoeken. Daar kregen we ook uitleg over tractors. We gingen met de fiets want het gebouw was maar 2km ver. Vlas is even sterk als metaal en dat is spectaculair!

Vic
In de namiddag gingen we een bedrijf bezoeken. Het was interessant en we gingen met de fiets naar daar. De namiddag was het toch iets minder omdat er veel uitleg was om naar te luisteren. Ik heb ook weetje: wist je dat het vlas metaal misschien gaat vervangen?

Jules
De namiddag was voor mij iets minder leuk want het was meer luisteren. Maar het was heel interessant. Er waren veel weetjes en vlas is supersterk, maar echt! Met vlas wordt misschien wel in de toekomst auto’s gemaakt.

Lucas VH
Als 2e activiteit gingen we met heel de klas naar een vlasbedrijf. Ik vond het wel interessant en we mochten zelfs een paar dingen doen. We hebben veel bijgeleerd, maar het werk was wel gevaarlijk! Ik vond deze dag echt perfect!

Alexa
Vanmiddag kregen we uitleg over vlas. Ja, wist je dat vlas sterker is dan glas? We gingen er met de fiets naartoe, het was megaleuk en heel interessant! We zagen allerlei machines en voertuigen.

Marie-Julie
We gingen fietsen om naar een vlasfabriek te gaan. Erna hadden we vrije tijden en konden we lekker douchen. Vanavond is er een avondactiviteit maar dan weten we nooit wat we gaan doen, spannend!

%d bloggers liken dit: