Contacteer ons

056 21 32 10 // sint.paulus@kbkscholen.be

Top

St-Paulus wint klimop award

Op vrijdag 25 juni werd voor de 13e keer de Klimop.award uitgereikt door Natuurkoepel vzw.
Traditioneel gebeurt dat op de nieuwjaarsreceptie, maar om evidente redenen moest voor deze editie een uitzondering gemaakt worden en gebeurde de uitreiking ter plaatse bij de winnaar, basisschool Sint-Paulus uit Kortrijk. Hun klimaatspeelplaats is een heel inspirerend voorbeeldproject geworden. Zoals bij vele scholen was dit vroeger enkel een verharde vlakte met typische 30×30 betontegels. Het begon met een droom om dit om te vormen tot een nieuwe ruimte die aandacht had voor ontharding, ruimte voor water, hittestress, biodiversiteit en luchtkwaliteit.

De nieuwe inrichting biedt veel ruimte voor creatief spel met natuurlijke elementen, en ook outdoor learning kreeg een vaste plek. De school neemt een actieve ambassadeursrol op om hun concept van klimaatspeelplaats te promoten bij andere scholen. Lees meer over de klimaatspeelplaats op deze website. De Klimop.award bestaat dit jaar uit een werk van Eline Callewaert uit Kortrijk. Het werd in een miniversie overhandigd, maar tijdens de verlofmaanden zal een schoolmuur voorzien worden van een groot muurschilderij als blijvende herinnering aan onze waardering voor dit project.