Contacteer ons

056 21 32 10 // sint.paulus@kbkscholen.be

Top

2023 mei bezoek aan ESCLAVAS SCJ SCHOOL, Benirredrá, Valencia, Spanje

 

Van 2 mei 2023 tot en met 6 mei 2023 gaan 8 leerlingen van het zesde leerjaar samen met juf Tine en meester Johan op studiereis naar de ESCLAVAS SCJ SCHOOL in Benirredrá.

Op het programma staan oa een bezoek  aan de school met het volgen van enkele lessen in het Engels en/of Spaans, een daguitstap naar Oceanografic, de stad Valencia bezoeken en een uitstap in de natuur met gids, …

Dinsdag 2/05/2023

Alix:
Mama heeft me wakker gemaakt met de zaklamp van haar gsm. Toen ben ik opgestaan en heb ik mijn valies gecontroleerd. Snel nog mijn boterhammen met choco gegeten en thee gedronken . Dan ben ik naar het station gegaan. Op de trein hebben we veel gebabbeld en een keer overgestapt. We zijn dan in het vliegveld aangekomen en hebben in de Panos broodjes gekocht voor op het vliegtuig op te eten.
Op het vliegtuig was het eventjes spannend, want het was mijn eerste keer vliegen. We kregen privéleges en mochten eens binnengaan in de cockpit en kennismaken met de piloten. Zoooo veel knopjes!

Margot:
De vlucht verliep vlot en het landen vond ik super leuk, want dat kriebelde in mijn buik. Eenmaal geland moesten we aan de band wachten op onze valiezen. Daarna moesten we lang wachten op de sleutels van onze auto. We trokken er dus op uit en dronken wat fris met wat lekkere tapas aan een speelpleintje. Daarna waren de auto’s beschikbaar en zijn we doorgereden naar het hotel. Onze kamer is suuuuuper leuk en we hebben twee zwembaden en een jaccuzi!!
We hebben snel een short aangetrokken, want het is hier heel warm. Na een korte wandeling van 50m hebben we gespeeld op het strand en gevoeld aan de koude zee. We hebben nu net lekker gegeten (zelf twee ijsjes als dessert) en maken ons straks klaar om te gaan slapen. Tot morgen!

Woensdag 3/05/2023

Hippolyte:
Na een goeie nachtrust heeft meester ons wakker gemaakt om 8u. We zijn naar beneden gegaan voor het ontbijt. Ik heb een lange croissant met witte poedersuiker, churros, ananas en appel gegeten. Het was heel lekker! Daarna gingen we met de auto naar de Esclavas School. We kregen een rondleiding van Jorge en maakten kennis met de vrienden van het zesde. Na een korte uitleg gingen we naar de playground en speelden een communicatiespel. Je moest hierbij Engelse vragen stellen die op een blaadje stonden (bv. Do you like English, do you have a dog, do you have older brother, …). Als het antwoord “ja” was, dan moest je hun naam bij de vraag schrijven. Ik heb alle namen kunnen invullen!
Na het communicatiespel was het speeltijd. Er was daar een heel groot voetbalveld en we speelden voetbal met wel 100 kinderen! De ploegen waren het zesde tegen het vijfde/vierde. Wij zijn gewonnen met 2-0!

Cil:
Na de speeltijd hebben we activiteiten gedaan in groepjes zoals Napoleon, zakdoekje leggen, Valenciaanse bal, …
Toen hebben we weer gevoetbald.
Daarna zijn we gaan eten in het klooster bij de nonnetjes. Ze hadden frietjes met kip gemaakt voor ons. Na het eten hebben we nog een rondleiding gekregen in de kerk die aan de school vasthangt. Ze vertelden daar in het Engels over de geschiedenis van de kerk. Dan zijn we samen met juf Tine in een lift geweest, maar dit was blijkbaar de verkeerde lift en juf Tine was heel heel bang! Uiteindelijk zijn we via de trap naar het dak gegaan, waar we konden genieten van het uitzicht over Gandia. Tegen 16u vertrokken we naar de Fun Jump. We hebben daar veel gesprongen. Van de jump zijn we terug naar het hotel gegaan en hebben we onmiddellijk in het IJSKOUDE zwembad gesprongen. Daarna hebben we ons klaargemaakt om naar de pizzeria te gaan. Hier heb ik een pizza pepperoni gegeten. Deze was heel groot, maar ook heel lekker. Tot morgen!

Donderdag 4/05/2023

Zohra:
Juf Tine maakte ons wakker om 8u en ik was nog heel moe. We zijn dan gaan ontbijten in het hotel. Ik heb lekkere dingen gegeten zoals een koekje, chocoladekoek, geroosterd toastje,…
Na het ontbijt reden we naar de hoge berg. Ik vond het wat spannend, want ik heb nog niet veel op een berg geklommen. Met juf Tine als hulpmiddel is mijn tocht goed verlopen. Soms viel ik bijna en was het stijl, maar ik leef nog.
Eenmaal we de top van de berg hadden bereikt, konden we genieten van het uitzicht en het was prachtig. Toen kregen enkele kinderen het idee om nog een andere berg te beklimmen, maar ik zag dit niet meer zitten en keerde terug met Jayde, Lucas en juf Tine. Na een poosje wachten op de picknickbanken aan de voet van de berg, keerden onze vrienden goed en wel terug.
Een autorit later besloten we om een plaspauze te houden in het klooster. De nonnen vonden juf Tine een hele mooie madam.

Jayde:
Hierna reden we met de auto naar het park en aten ons broodje op. Ik had een broodje met bacon, tomaat, salade en kaas. Eenmaal dit op was konden we nog spelen in het park en hebben we een liedje met stokken gemaakt. Omdat het zo warm was (29 graden!!), planden we een uitje naar het strand. Na een snelle wissel van kleren, konden we naar het water gaan. De zee was warmer dan het zwembad, maar ik ben er niet helemaal ingegaan zoals de andere. Ik heb wat liggen zonnen met de zon achter de wolken. Veel bruiner ben ik dus niet geworden. Hierna zijn we ijsjes gaan eten, maar ik lust dit niet dus ik heb de koekjes van de andere opgegeten.
Toen zijn we naar het hotel teruggekeerd en hebben we ons verfrist en klaargemaakt voor de avond. We zijn een kijkje gaan nemen in de haven en zijn beland in een grill restaurant. Ik at nacho’s en ze waren heerlijk! Nu snel ons bedje in. Good night!

Vrijdag 5/05/2023

Lucas:
We zijn begonnen met een stevig ontbijtje in het restaurant. Ik heb yoghurt, spiegelei en een appelsien gegeten. Daarna zijn we vertrokken naar Oceanografic. Het was daar super tof, echt de max. We hebben daar een dolfijnenshow, haaien, schildpadden, pinguïns, een 4D show en heel veel vissen gezien. Natuurlijk was de dolfijnenshow het hoogtepunt. Er sprongen zelf dolfijnen over de trainer en ze zwommen ook veel samen.
Hierna zijn we naar het shoppingcentrum vertrokken om iets te eten. Onderweg zagen we veel imposante gebouwen.
In het winkelcentrum zijn we gaan eten bij de VIPS en dit was heel lekker. Ik heb spaghetti carbonara gegeten. Deze was eerst koud en ze hebben hem opnieuw opgewarmd. We kregen dan gratis drankjes ter compensatie.

Diego:
Het winkelcentrum was heel groot en had drie verdiepen. We mochten dan eventjes vrij shoppen. Ik heb taki’s gekocht. Dan zijn we met de auto doorgereden naar Valencia centrum. Terwijl we op weg waren naar onze gids, hebben we eerst wat souvenirwinkeltjes bezocht. De tourgids nam ons dan mee naar verschillende pleintjes en kathedralen. Ik lette goed op, maar ik begreep er niet veel van. We besloten om te stoppen met de rondleiding omdat deze te moeilijk was. We hebben dan nog wat geshopt en een drankje gedronken in de plaats.
Toen was het tijd om terug te keren naar het hotel en uit de parking te rijden. Deze was heeeeeel smal…
We aten nog wat Mac Donalds, maakten onze valiezen klaar en kruipen nu in bed. Tot morgen!

%d bloggers liken dit: