Contacteer ons

056 21 32 10 // sint.paulus@kbkscholen.be

Top

STEM L6

Doorheen het schooljaar worden de kinderen van het 6de leerjaar af en toe onderworpen aan een extra uitdaging. Leerlingen met een wiskundetalent werden tijdens de talentwerking met meester Bryan uitgedaagd om in groepjes een favoriet wereldgebouw te kiezen. Na wat speurwerk vonden de leerlingen de werkelijke afmetingen van deze gebouwen. Vertrekkende van de werkelijke gegevens dienden de leerlingen in groepjes na te denken hoe ze dit in lego konden nabouwen op schaal. Het bouwen met lego was leuk, vooraf de berekening maken vroeg toch de nodige aandacht. De leerlingen konden elkaar onderling stimuleren om op zoek te gaan naar de juiste schaal, de correcte verhoudingen, het zoeken naar de gepaste legoblokken, … . Een mooi staaltje coöperatief leren in combinatie met speel- en leerplezier. Aansluitend maakten de leerlingen een identiteitskaart met de gegevens.
Knappe prestatie 6des!

%d bloggers liken dit: