Contacteer ons

056 21 32 10 // sint.paulus@kbkscholen.be

Top

Versoepelingen en aanpassingen coronamaatregelen

Mondmaskerplicht vervalt

Het onderwijs in Vlaanderen volgt de regels wat de mondmaskerplicht betreft, die vanaf 1 oktober in de brede maatschappij gelden. De mondmaskerplicht vervalt dus, ook voor de volwassenen die de kinderen brengen en/of ophalen op onze school. Het staat natuurlijk iedereen vrij het masker toch te dragen. Het blijft ook raadzaam nog steeds de afstand te bewaren.

Quarantainemaatregelen

Bij 2 of meer besmettingen binnen een periode van 1 week in een klas wordt de volledige groep beschouwd als hoogrisicocontact (clusterbesmetting). De groep wordt getest op dag 1 en dag 7.

Bij een negatief testresultaat op dag 1, mogen de leerlingen in kwestie meteen uit quarantaine en terug naar school komen.

Ophalen kleuters

Vanaf maandag kan je tot 16:00 jouw kleuter afhalen aan de klas. Daarna gaan ze onder begeleiding buiten spelen aan de kant van de zandbak. Na 16:00 kan je daar jouw kleuter ophalen (als het regent in de opvangklas). De betalende opvang begint om 16:15.

%d bloggers liken dit: